Nagels Knippen Honden

Keuze nagelschaar hond of kat, groot of klein?
Wij hanteren een eenvoudige regel die meestal klopt. Voor honden tot 10kg. is de kleine knipper prima. Vanaf 10 kg. heb je een veel stevigere knipper nodig en kies je voor de grote Mister Mil knipper. Voor katten is de kleine knipper meestal prima.

Het knippen van de nagels van je hond of kat is best een eng karwei. Het is van uiterst belang dat je met goed gereedschap werkt, want je wil je dier geen pijn doen. Met deze nagelknippers knip jij zelf op een veilige en betrouwbare manier de nagels van je hond of kat. Inmiddels hebben wij veel mensen geld bespaard i.v.m. een extra bezoek aan de trimsalon of dierenarts. 

Hoe lang mogen hondennagels zijn?
Wanneer de hond in rechte stand staat, mogen de nagels net of net niet de grond aanraken. Wanneer dit het geval is, kun je de knipbeurt nog even overslaan. Als de tenen omhoog staan en dus de nagels de grond aanraken, is het nodig om de nagels te knippen.

Welke soorten nagelknippers voor honden zijn er?
Over het algemeen zijn er twee soorten nagelknippers: een knipper in de vorm van een schaar en in de vorm van een tang. Het schaartje is voornamelijk bedoeld voor kleine honden of kleine rassen. Je mag de schaar niet gebruiken bij grote honden. Gebruik bij grote honden de knipper in de vorm van de tang.

Hoe knip je zelf de nagels van een hond?
Laat jouw hond zitten, staan of liggen; wat jouw hond prettig vindt. Je kunt hem ondertussen geruststellen en pak met een hand een poot vast. Pak vervolgens de teen waar de nagel van geknipt moet worden. Wanneer jouw hond hierop niet reageert, is dat het juiste moment om de nagel te knippen.

(TEST PAGINA d.d. 02-11-2022)

Gebruiksinstructie
1. Houdt de poot stevig vast.
2. Controleer de nagels en kijk waar het bloedvat zich bevindt.
3. Plaats de nagel tussen de snijvlakken van de schaar, door de veiligheidsstop knip je niet te veel af.
4. Knip in een soepele beweging de nagels van je huisdier.
5. Wanneer de nagels van je huisdier erg lang zijn, knip dan telkens een klein stuk je af tot de gewenste lengte is bereikt.

De nagelknipper is geschikt voor:
- Hond
- Kat
- Knaagdieren
- Vogels

Tips:
* Regelmatig knippen van de nagels verbetert het snel terug trekken van het bloedvat in de nagel wat minder kans op bloedingen geeft.
* Laat je huisdier wennen aan de nagelknipper.
* Controleer de positie zorgvuldig voordat je gaat knippen.
* Als je kat of hond zich verzet tegen het knippen, stop dan met het knippen van nagels.

Waar begint het leven in de nagel
Als een hond witte nagels heeft is duidelijk te zien waar het leven begint. Je ziet dan door het transparante wit een roze, beige gedeelte. Dit is gevoelig weefsel waar je absoluut niet in mag knippen! Je knipt tot maximaal 2 mm voor het leven.

Bij honden met zwarte nagels is vanaf de buitenkant niet te zien waar het leven begint. Het beste kun je in dat geval steeds kleine stukjes afknippen tot je in de kern van de nagel een donkerder puntje ziet verschijnen, dan weet je dat je dicht bij het leven zit.

Als je per ongeluk toch in het leven knipt
Geen paniek, het bloed stelp je door er aluin op te doen. Dit is te koop bij de meeste drogisterijen in de vorm van een stick of als poeder. Voor je hond zal dit alleen wel een nare ervaring zijn. Als hij al bang is voor het knippen van de nagels, dan kun je nu bijna weer opnieuw beginnen met trainen.

Wacht niet langer en doe dit klusje voortaan zelf! Bestel de nagelknipper vandaag en knip zelf eenvoudig en veilig de nagels van je huisdier!